Film

Van het schrijven van theater, maakten wij de stap naar het schrijven van een filmscript. Dit kwam eigenlijk op ons pad door het succes van de theaterversie van Niets te Kiezen. We hebben met de hulp van Frits Tutuarima (de Leeuw Producties) en Maike Pijnappel (Regisseur) Het script omgezet naar een filmscript. 
Wij ontdekten dat hier zoveel meer mogelijk was dan in het theater. 
Voor ons smaakt dit naar meer en we hopen in de toekomst vaker een filmscript te mogen schrijven, al blijft onze liefde voor het theater schrijven natuurlijk ook bestaan!

Bijzondere toevoeging aan de cast van "Niets te Kiezen"!

Wij zijn erg blij dat Marleen van der Loo en Jeroen Phaff mee willen spelen in onze film. Zij zullen de rol van de Johan en Els gaan vertolken. 

Marleen  studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling jazz/theater en showmusicaldans. Ze speelde onder andere in Elisabeth, Cats en Evita en is werkzaam als docent, regisseur en choreograaf. 

Jeroen is acteur en zanger en voornamelijk bekend uit musicals. Hij speelde onder andere in Jesus Christ Superstar, Tarzan en Evita, waar hij Marleen leerde kennen. 
Wij hebben ze gevraagd waarom ze graag mee willen werken aan deze film. Marleen 

 

Marleen, waarom wilde je graag meewerken aan deze film?

Los van het feit dat ik de makers goed ken en graag met ze werk, lijkt het me een leuke en mooie uitdaging.


Toen je hoorde over de thema's uit de film "Niets te Kiezen" wat waren je eerste gedachten?

Oke, niet echt vrolijk....maar een dappere keuze! Haha, dat was eerlijk gezegd wel mijn eerste gedachte. Daarna dacht ik, wow, wat interessant. Vooral het (Hollandse)religie versus homoseksualiteit gedeelte. Daar wordt tegenwoordig niet vaak meer over gesproken en toch is het in grote delen van Nederland nog altijd enorm actueel.


Helaas wel ja, we zien nog veel te vaak dit soort verhalen in de media verschijnen. Dit vergroot voor ons de motivatie om dit project tot een succes te maken en fijn dat jullie je daar ook voor willen inzetten. Waarom zouden mensen dit project financieel moeten ondersteunen door het doen van een donatie via de crowdfunding?

Dit soort kleine en nieuwe projecten hebben geen schijn van kans als we ze niet met z’n allen steunen. Zeker in deze tijden waarin vooral jonge beginnende producenten hun bedrijf noodgedwongen zagen omvallen. Toch zijn de jonge nieuwe theater en film makers de grote producenten van de toekomst! Iedereen heeft in het begin een kruiwagen nodig...

Dankjewel Marleen!


 

Jeroen

 
Jeroen, wat super tof dat jullie je willen inzetten voor deze film! Wat was voor jou de motivatie om ja te zeggen tegen dit project?

Ik hoefde niet lang na te denken om mee te doen aan deze film. Jullie enthousiasme is aanstekelijk. Los daarvan vind ik het super dat een nieuwe generatie, nu klink ik heeeeeel oud, de weg vind naar een nieuw publiek. En daar wil ik getuige van zijn; daar wil ik dicht bij in de buurt zijn.


Oud? Dat noem je toch gewoon levenservaring?

Wat fijn dat je zo enthousiast bent. Was je ook gelijk zo enthousiast over de thema's in deze film?

Jullie nemen meteen een vrij heftig thema bij de kladden. Dat vind ik moedig. Want we hebben het natuurlijk niet over een uitzonderlijk geval van iemand die uit de kast komt en ziek wordt, maar je vertelt hiermee het verhaal van vele jongeren die, helaas nog steeds, niet de veilige thuis-omgeving kennen waarin je als jongen kunt zeggen: ik val op jongens. Dat is voor velen niet zonder consequenties; repercussies zelfs. En niet alleen in orthodoxe moslimfamilies is dit aan de hand: ook in orthodox christelijke milieus. Als ik tegen mijn ouders zou hebben gezegd: "pa, ma, ik ben homoseksueel", dan had ik een arm om me heen gevoeld. Dat is helaas voor velen in 2021 nog niet de realiteit.


Dat klopt helaas. Reden genoeg om deze film tot een succes te maken! Daar hebben we natuurlijk wel budget voor nodig. Waarom zouden mensen volgens jou dit project financieel moeten steunen?

Ik vind het belangrijk dat we, nu in tijden waarin wellicht andere zaken belangrijker lijken, aandacht hiervoor moeten blijven houden. Virussen stoppen andere ziektes niet, stoppen onbegrip, haat en starheid niet. En gelukkig ook de liefde niet en ook niet goeie ideeën van jonge kunstenaars!


Mooi omschreven Jeroen, dankjewel! We zien ernaar uit om met jullie samen te werken!